Šomin lagum, Sremski Karlovci -

GO TO RESERVATION
KupatiloIrina 1

Šomin lagum je tipična vojvođanska kuća iz kraja XVIII veka, obnovljena pre kratkog vremena tako da joj je sačuvan  nekadašnji a šarm ali i dodat komfor po zahtevima današnjeg vremena.

U njoj ćete naći tri sobe sa dva udobna kreveta. Svaka raspolaže sa većim kupatilom. Na zahtev gosta dodajemo i treći lezaj. Opremljene su nameštajem iz kraja XIX veka kao i onim savremenim a imaju visok plafon i patos od daske koja nežno prihvata vasu težinu. Iz kreveta možete pratiti televizijski program ili šetati internetnim stranicama zaštićeni od letnje vrućine kao i od zimskog mraza bez posebnog klima uređaja.

Prozori gledaju na dvorište – vrt iz kojeg se ulazi u vinski podrum – lagum u kome je nekad dozorevalo vino iz naših vinograda. Šoma je nadimak stare karlovačke porodice Janković pa otuda i ime našeg bad&breakfast-a.

Vlasnici su ljubazni  i spremni da izađju u susret svakoj racionalnoj želji gosta kao i da obezbede u svakom trenutku njegovu privatnost. Održavanje čistoće je na visokom stepenu, što bi u drugačijim uslovima bilo suvišno podvlačiti.

Doručak može zadovoljiti gosta sa najraznovrstnijim ukusom jer nudimo, pored klasičnog doručka i specijalitete lokalne kuhinje.

U lagumu, vinskom podrumu se mogu videti alati iz davno prošlog vremena a koji su služili do nedavno za preradu grožđa i za rad sa vinom.

Parkiranje vašeg vozila je obezbeđeno u dvoritšu kuće, koja se nalazi na 200 m od centra mesta a 600 m od glavne saobraćajnice Beograd – Novi Sad


GO TO RESERVATION